Egészségvédelem

2234 Maglód, Fő u. 18. - Google térkép
Tel +36 29 325 103 E-mail - maria@mariapatika.hu
NYITVA TARTÁS

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Previous Next
A A A

dr kormendy miklos n 468Itt a nyár, felnőttek, gyerekek a jó időt és a szabadságot kihasználva a nap legnagyobb részét a szabadban töltik. A nyári melegnek lehetnek kellemetlen mellékhatásaik is, ezek közé sorolhatjuk a különféle bogarak – hol veszélytelen, de akár életveszélyessé is válható – csípéseit.
Ezekről kérdeztük dr. Körmendy Miklóst, a Szent Imre kórház bőrgyógyászatának vezető főorvosát.

Koltai Dora gyogyszeresz 201812 xAz idei 2018-as év a családok éve volt. 2019. évben sem szakad meg a program, az eddigieknél széleskörűbb támogatási rendszerrel, kiemelkedő kormányzati forrásokkal halad majd tervezetten tovább. A család és az egészség jelentőségének összefüggésében Koltai Dórát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársát, három gyermekes családanyát kérdeztük.

- Tisztelt gyógyszerész asszony, kedves Dóra! Először is hadd köszönjük meg, a lehetőséget, hogy rendelkezésünkre állt és megosztja szakmai- és családi tapasztalatait. Mielőtt belemélyednénk a kérdésekbe, kérjük, meséljen egy keveset magáról, miért a gyógyszerészi pályát választotta?

Dr Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvosNyáron a meleg időjárás okozta gyakori izzadás, illetve a strandokon közösségi terekben (mint a medence) hatványozottan nagyobb esélye van bizonyos bőrbetegségek kialakulásának. Ilyen bántalom lehet adott esetben a szemölcs, melyet előfordulhat, hogy akár évekig kell viselnünk, ha nem fordulunk időben szakorvoshoz. A témáról Dr. Nagy Zsuzsa bőrgyógyász szakorvost kérdeztük.

Intim4A nyári melegben, ha megadatik, akkor vízparton vagy vízben igyekszik mindenki egy kicsit hűteni magát annak érdekében, hogy elviselhetővé tegye és átvészelje a testet körbe ölelő forróságot. Ezen időszakokban a hölgyeknél a kellő odafigyelés hiányában bizony kialakulhatnak intim fertőzések, melyek megkeseríthetik a pihenéssel tölthető órákat és napokat. Annak érdekében, hogy utat mutassunk az elővigyázatos és tudatos hozzáálláshoz a gondok forrásáról és annak megelőzéséről Dr. Mensch Henrikkel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egykori főorvos szülész-nőgyógyász, sebész szakorvosával beszélgettünk.