Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Egészségvédelem


Elérhetőségünk

Patikánk bejárata

Mária Web


Homeopátiás tanácsok

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1512738

Figyelmeztetés

A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!

Impresszum

Tebofortan 4% cseppekAz agyi vérátáramlás elégtelenségéből eredő együttműködési zavarok, Alzheimer-típusú ér eredetű és kevert típusú elbutulás enyhe és közepesen súlyos formái, továbbá az ar­tériás vérellátási zavarok miatt a karokban és lábakban jelentkező gör­csös fájdalom, va­­lamint a nyakcsigolyák károsodása által okozott halláscsökkenés ki­egészítő kezelésére szolgáló gyógyszer.

 


 A cukoranyagcserére károsan nem hat, ezért cukorbetegeknek is adható.
Adagolását, valamint alkalmazásának időtartamát, azon belül az adagolás esetleges mó­­dosítását javasolt az orvossal megbeszélni.
A cseppeket az adagoló pipetta segítségével, kevés vízzel higítva kell bevenni.
Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-szor 1 ml, ami az orvos előírásának megfelelően a továbbiakban csökkentendő.

 

Mellékhatásként nagyon ritkán:
  fejfájás, alvászavar, szédülés, forróságérzés, hányinger, gyomor-bélrendszeri zavar, ritmuszavar és szegycsont mögötti fájdalom léphet fel.

A Ginkgo készítmények hosszantartó alkalmazása során egyedi esetekben részben is­meretlen minőségű vérzéseket figyeltek meg. Speciális klinikai vizsgálatokban a Tebo­fortan 4 % cseppek véralvadást befolyásoló hatását viszont nem tudták megállapítani.

Terhesség, szoptatás időszakában csak abban az esetben alkalmazható, ha az orvos az előny/kockázat egyedi mérlegelése alapján azt határozottan előírta.

Forrás:Betegtájékoztató
 

Minden jog fenntartva Mária Patika 2007